Prosjekter / Om meg

Jazzpianist, komponist og pedagog bosatt i Molde, Møre og Romsdal. Utdanning innen utøvende jazzpiano og musikkvitenskap fra Griegakademiet i Bergen (2004) og NTNU i Trondheim (2010). Mottaker av Møre og Romsdal Fylkeskommunes Kunstnerstipend 2013.

Som musiker arbeider jeg mest med prosjekter innen jazz og improvisasjonsmusikk med en rekke involverte musikere i Norge. Noen av de mest aktive prosjektene er presentert med noen ord under.* Northwestern Sounds

Albumet Northwestern Sounds er jazzpianisten Arne Torviks (Molde) debut i eget navn. Albumet gis ut på Øra Fonogram februar 2016.

Litt historikk: I mars 2013 gir jazzbandet Esp ut plata Ambiguous Play på Øra Fonogram hvor Torvik deltar som pianist. Påfølgende gjør bandet en mengde konserter i både Norge og utlandet. Ved siden av dette arbeidet tar pianistens egen musikalske visjoner og musikk form, og det hele skyter fart da han mottar Møre og Romsdal Fylkeskommunes kunsternstipend i 2014 for å realisere sin egen musikk for scene.

Prosjektet ble realisert og innspillt i Øra Studio våren 2015 ved hjelp av samarbeidspartnerene i bandet Esp; Espen Bjarnar, Martin Myhre Olsen, Dan Peter Sundland, Tomas Jarmyr, forsterket også med trompeter Kristoffer Eikrem i front. I februar 2016 ble albumet sluppet på Øra Fonogram, og i 2016 gjennomførte releaseturne i Norge med konserter blant annet i Molde, Ålesund, Trondheim og Oslo.  Musikken kan beskrives som et melodisk jazzutrykk preget av stor inspirasjon fra både elektronisk musikk og pop. 


Besetning (konserter 2017)

Arne Torvik (Molde) - piano/keyboard 
Kristoffer Eikrem (Molde) - trompet
Espen Jørgensen Bjarnar (Molde) - gitar
Kristian B. Jacobsen (Bodø) - kontrabass 
Øystein Aarnes Vik (Oslo) - trommer 

 
* Arne Torvik (solopiano)

If you wonder who is a possible heir to Tord Gustavsen then look no further than Arne Torvik for his exquisite introduction to Toogtredve Takter and 
his birdsong in Hmm. (Mary James om Esp - Ambiguous Play, www.Onlyjazzblog.com, 2013)

I tilegg til å utvikle mine komposisjoner for flere musikere i ensembler, jobber jeg paralellt med å fremføre musikken med kun meg selv ved tangentene. Som regel er konsertene jeg gjør solopiano en blanding av improvisasjonser og komponerte låter.

Arne Torvik – Piano / flygel